Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/013-0160

Miért a Kawmet?

A KAWMET egy vas- és színesfémöntöde, amely 1981 óta gyárt öntvényeket. Az üzem profilja az öntöttvas fűtőberendezések, ipari szerelvények, gépalkatrészek és művészi öntvények, szabadon álló kandallókályhák és beépíthető kandallóbetétek. Az öntöde egy családi vállalkozás, ahol a tudás, tapasztalat nemzedékeken át öröklődik.

Az üzem alapítója Stanisław Kawiński volt, aki 1981-ben indította el az öntödei tevékenységet Wapowceben, Przemyśl mellett.

A jelenlegi tulajdonos Marek Kawiński fia. 2005-ben az öntöde részben átköltözött Orlyba, Przemyśl közelében, amely az E-4 “Drezda - Krakkó - Lviv” nemzetközi úton fekszik.

Miért a Kawmet?

2005-ben új öntödét építettek egy automata öntvényes gyártósorral, amellyel Lengyelország egyik legnagyobb kandallóbetét-gyártójává váltak. Automata gyártósoruk AFI 86 impulzusformázó géppel, DISA 2013A nagy kapacitású automata formázósorral, modern homokfeldolgozó állomással Airrich Misher turbinás keverővel és 2000 kg-os kapacitású indukciós kemencékkel rendelkezik.

Ezek lehetővé teszik a termelés növelését és a költségek csökkentését, így alacsonyabb áron és magasabb minőségben tudják kínálni termékeiket. Termékeiket Orlyban található öntödéjükben gyártják és szerelik össze.

Ezek a tényezők, a modern technológiával együtt, biztosítják termékeik legjobb minőségét, valamint rövid és pontos szállítási határidőket.

Miért a Kawmet?

Minden öntöttvas kandalló (kivéve a W9 és W9A típusokat) folyamatos használatra alkalmas, és rendelkezik a szükséges működési rendszerekkel, pl. pillangószeleppel, amelyek szabályozzák a kémény huzatát. Ez úgy van kialakítva, hogy a csappantyú zárt állapotában a kandallóajtaját nem lehet kinyitni, ami megakadályozza a füst bejutását a helyiségbe.

Az égéshez szükséges levegő több irányból is képes bejutni a a kandallóba, bizonyos modellek rendelkeznek másodlagos (üvegöblítő levegővel), amely a tiszta üveg rendszer működését garantálja, mely a legtöbb esetben külső levegőre is csatlakoztatható.

Ezen felül a magasabb hatékonyság érdekében a kandallóbetétek egy része harmadlagos (tercier) levegőbevezetéssel is rendelkezik.

Miért a Kawmet?

A betétek EN-GJL-150 és EN-GJL-200 osztályú minőségi szürkeöntvényből készülnek. A legmodernebb öntöttvas elemek gyártási technológiáinak, a jó minőségű, vastag öntöttfalú öntöttvasnak köszönhetően (a versenytársakkal összehasonlítva) nagyon nagy tartósságot és problémamentes működést biztosítanak kandallóiknak.

Az összes termékük átesett különböző minősítési teszteken, a teszteredmények alapján megbízhtaó és kedvező árú termékekel vannak jelen a piacon, kandallóik nagy népszerűségnek örvendenek a lengyel és a hazai vevők körében is.

Az öntvény kandallóbetétek és kandallókályháik nagy része alkalmas külső égési levegővel történő használatra, mely egyedülálló előnyt jelent az öntöttvas kandallók piacán. A vásárlóknak magas színvonalú technikai támogatást nyújtanak, így műszaki kérdésekkel kapcsolatban bátran keresse Ügyfélszolgálatunkat!